Tekemistä pitkälle matkalle

Kun matkustat paikasta toiseen, kaipaat varmasti tekemistä. Äänikirjan tai musiikin kuunteleminen toimii hyvin, jos et voi liikkua, esimerkiksi autossa. Kuunnellessasi voit myös tehdä jotain käsilläsi. Käsityöt parantavat mielenterveyttä ja aktivoivat aivoja. Neuletöitä ei tarvitse jättää kotiin matkan ajaksi, ja niitä voi hyvin tehdä matkan aikana.

Käsityön voi helposti ottaa mukaan omassa pussissaan, joka suojelee työvälineitäsi, lankoja ja keskeneräistä käsityötäsi. Mukaan kannattaa myös tulostaa käsityösi ohje, jotta et joudu pulaan vaikkapa netin katkeamisen vuoksi.

Työvälineet

Tarvitsemasi välineet riippuvat tekemästäsi neuletyöstä. Kaikki työvälineet ja tarvikkeet voit ostaa verkosta, helposti ja nopeasti. Tilaus kannattaa tehdä hyvissä ajoin ennen matkaa, jotta et joudu pyörittelemään vain peukaloitasi!

Neulomisen työkaluja on valtavasti. Ne palvelevat eri tarkoituksia ja töitä. Sukkapuikkoja on eri kokoja, samoin virkkuukoukkuja. Molempia löytyy eri materiaaleista tehtynä, niin metallista kuin vaikkapa puustakin. Omaan käyttöön sopivat kannattaa valita työn mukaan. Jos olet lähdössä matkaan lentämällä, ota huomioon välineiden materiaali ja valitse puiset koukut tai puikot.

Käsityössäsi voi olla tärkeää pysyä kärryillä silmukoiden määrästä, kerroksista tai vaikkapa oikeasta kavennuskohdasta. Tätä helpottamaan voit käyttää silmukkamerkkejä, kerroslaskuria tai vaikkapa merkkausrenkaita.

Se, mitä lankaa käytät työssäsi, riippuu työstäsi ja mieltymyksistäsi. Teet valintasi paitsi värin, myös materiaalin mukaan. Villa pitää hyvin lämpöä, bambu on viileä ja helppo pestä. Osta kaikki tarvitsemasi lanka kerralla, sillä värjäyserin välillä on aina sävyeroja.

About

View all posts by